Projekt Rodzinny “Art-Park” adresowany jest głównie do mieszkańców Lublina z dzielnicy Sławinek i Sławin. Dwadzieścia osób, w tym dzieci od lat pięciu, pod okiem doświadczonych twórców i animatorów biorą udział w różnorodnych zajęciach. Uczestnicy poznają się na spotkaniu integracyjnym i uczestniczą w kilku cyklicznych warsztatach: ceramicznych, landartu, wiszących mini ogródków z wykorzystaniem recyklingu, aranżacji roślinnych, tworzenia klombów. Nowa aranżacja parku pozwoli też stworzyć uczestnikom mini teatr oraz wziąć udział w grze terenowej. Projekt zakończy się piknikiem dla mieszkańców Lublina. Rodzinny “ART-PARK” będzie realizowany na terenie parku przy ulicy Gen. Zajączka. Warsztaty ceramiczne odbędą się w Pracowni Plastycznej Potok przy ulicy Potok 7. Poprzez zaangażowanie w projekcie mieszkańcy sami stworzą przyjazne i zachęcające do częstego przebywania i odpoczynku miejsce w swoim najbliższym otoczeniu.

wiecej na:

rodzinnyartpark.wordpress