Miętowy spacer #2

MIĘTOWY SPACER #2

Na krańce Lublina, czyli w wyjeżdżamy do Krakowa. Śpieszymy się! Ten nasz zwykły pośpiech codzienny. Przecież tyle jest do zrobienia, tyle do załatwienia. Bo praca! Bo szkoła! A dziecko odebrać! A sprawy w banku! No i ten nieszczęsny kurs językowy… Sceną i tłem tego naszego pośpiechu codziennego staje się miasto. Są miejsca w które idziemy celowo, ale są i takie ulice przez które biegniemy, bo najkrócej i najszybciej. A jeśliby tak przystanąć na chwilę? Popatrzeć za miejscem, gdzie powstawały te słynne, cudowne zdjęcia. Albo gdzie był koniec miasta? I doprawdy, gdzie ten plac gwiaździsty? Fundacja Szpilka zaprasza na spacer po jednym z najbardziej ruchliwych zakątków Lublina – na ulicę Narutowicza. Odkryjmy ją wspólnie! Spacer rozpoczniemy 30 lipca o godzinie 18:00 przed budynkiem Teatru im. J. Osterwy.Spacer poprowadzi nasz i wasz ulubiony przewodnik Piotr Kurek – licencjonowany przewodnik turystyczny PTTK-u po Lublinie, pasjonat historii i rozwoju miasta.Termin: 30 lipca 2020 r. (piątek) godz. 18:00
Start: Teatr im. J. Osterwy, ul. Narutowicza 17 WSTĘP WOLNY, NIE OBOWIĄZUJĄ ZAPISY!!!!!
Zapraszamy
Fundacja SZPILKA
Organizator: Fundacja Szpilka
Projekt „Czuję miętę do Lublina” jest realizowany przy wsparciu finansowym Miasta Lublin w ramach programu Miasto Kultury 2021.

LEKCJE RYSUNKU I MALARSTWA

ZAPRASZAMY OD PAŹDZIERNIKA.

Kochani, zapraszamy Was na lekcje rysunku i malarstwa dla amatorów (dla amatorów sztuki :)) .

miejsce – Fundacja SZPILKA, ul.3 go Maja 22/4
prowadzenie – Luiza Fijałkowska