Dorota Ozimek – Prezes

Z wykształcenia i pasji jestem animatorem i menedżerem kultury, pedagogiem. Od kilkunastu lat zajmuję się szeroko pojętą animacją czasu wolnego, pracą z grupą, metodami aktywizującymi, kreatywnością, integracją, motywacją. Moje pasje życiowe: książki (w dużych ilościach), szkolenia (w każdej formie – jako trenerka, uczestniczka i organizatorka), działania społeczne i kulturalne (świat jest fajny, ale zawsze można go ulepszyć i ubarwić), film (zwłaszcza dokument), fotografia (coraz mniej amatorska), gry i zabawy dawne (powrót do kreatywnych zabaw), narty, ostatnio bieganie. Praca z kobietami to dla mnie niezwykła przyjemność i wyzwanie, które sprawia, że wymagam od siebie jeszcze więcej.

Luiza Fijałkowska-Segit  Wiceprezes

Jestem absolwentką Wydziału Artystycznego UMCS, zajmuję się malarstwem, fotografią , animacją poklatkową ceramiką, florystyką …  po prostu wszelkimi odmianami kreacji artystycznej. Głęboko wierzę, że sztuka to meta język i można z jej pomocą wyrazić wszystko. Prowadzę warsztaty dla kobiet ( mam za sobą ponad 500 godzin warsztatów) zgodnie z fundacyjnym mottem “otwórz się przez/na sztukę”Jestem propagatorką wszelkich działań artystycznych pomagających w przełamywaniu swoich barier i rozwoju kreatywności. Współtworzę również  spotkania “Wentylator – przewietrz swoje myśli”.